یافتن بهترین راهکار مقاوم سازی ساختمان امری ساده نیست ؛ زیرا با توجه به ویژگیهای ساختمان یک روش به عنوان بهترین روش قلمداد میشود . در این مقاله شما را با مفهوم مقاوم سازی و بهترین راه مقاوم سازی ساختمان ها آشنا خواهیم کرد ، لطفا تا انتهای مقاله با ما همراه شوید .
بخوانید: خرید دیوارپوش فومی
مقاوم سازی ساختمان چیست ؟
اگر بخواهیم یک تعریف ساده از مقاومسازی ساختمان داشته باشیم ، می توان آن را اینگونه تعریف کرد که مقاوم سازی به معنی افزایش و بالا بردن مقاومت و استحکام ساختمان در مقابل نیروهای وارده بر آن است . این نیروها میتواند ناشی از رانش زمین ، طوفان ، سیل ، آتش سوزی و … باشد .
با انجام عملیات مقاوم سازی ، ساختمان در برابر انواع نیروهای وارده تاب آورده یا کمترین خسارت را به بار می آورد . امروزه بسیاری از مهندسین عمران بهترین راهکار مقاوم سازی ساختمان را سبک سازی سازه با بهره گیری از یونولیت سقفی می دانند .
مقاوم سازی سازه در دو بخش مجزا انجام میگیرد این عملیات یا برای ساختمانهای فرسوده و تاریخی انجام میشود یا در حین ساخت سازههای جدید اجرا میشود ، اجرای این پروسه در این ساختمانها کاملا متفاوت است . در ادامه مطلب با راهکارهای مقاوم سازی سازه بیشتر آشنا می شویم .
روشهای مقاوم سازی ساختمان
استفاده از مصالح مقاوم : رایج ترین و ساده ترین راهکار برای بالا بردن مقاومت ساختمان استفاده از مصالحی با استحکام بالا مانند بتن مسلح ، فولاد ، یونولیت سقفی ، آجر و … است . با توجه به مقاومت بالای این مصالح ، استحکام سازه در برابر بلایای طبیعی افزایش مییابد .
بهره گیری از سیستمهای محدود کننده انرژی و برگردان : این سیستمها شامل تیرهای برگردان ، سیستم ریزش کنترلی و غیره می شوند که در زمان زلزله ، انرژی ساختمان را جذب و به دیوارهای ساختمان انتقال می دهند .
افزودن سیستم های تقویتی : این روش نیز در زمره بهترین راهکار مقاوم سازی ساختمان قرار دارد ، در این روش از پوسته های بتنی تقویت شده با الیاف کربن، پوسته های بتنی تقویت شده با فولاد ، تسمه های فولادی و ... استفاده می شود که به طور مستقیم در سازه به کار می رود تا مقاومت سازه را بالا ببرد .
تغییر ساختار ساختمان : یک راه دیگر برای افزایش مقاومت سازه ، تغییر ساختار ساختمان است که در سیستم سازه ای ، فرم و شکل ساختمان ، ضخامت دیوارها ، تعداد ستون ها و … تغییراتی ایجاد می کنند .
پیروی از مقررات ساخت و ساز: اگر قوانین و مقرارت ساخت و ساز ، در زمان ساخت سازه اجرا شود ، مقاومت ساختمان در برابر بلایای طبیعی بالا می رود . این مقررات شامل روش ساخت ، کنترل کیفیت ، کاربرد مصالح درجه یک ، استاندارد های ساخت و ساز و … می شود .
پیروی از این مقررات بهترین راهکار مقاوم سازی ساختمان و ساده ترین روش آن است . اجرا و تعهد به مقرارت در حین ساخت ، سبب بالا رفتن مقاومت و استحکام سازه می شود و از دوباره کاری پیشگیری می کند .
طراحی ساختمان با تاکید بر مقاوم سازی در برابر بلایای طبیعی : یکی دیگر از راهکارهای بالا بردن مقاومت ساختمان ، طراحی آن با توجه به حوادث طبیعی منطقه مورد نظر است ، برای مثال طراحی یک ساختمان در منطقه زلزله خیز با منطقهای که این حادثه کمتر رخ می دهد ، کاملا متفاوت می باشد .
کدام روش مقاوم سازی ساختمان را انتخاب کنیم
اگر به دنبال یافتن بهترین راهکار مقاوم سازی ساختمان هستید ، باید گفت که یک روش مطلق برای همه سازهها وجود ندارد ، بلکه بهترین روش با توجه به نوع سازه ، قدمت آن ، مصالح به کار رفته در ساختمان ، میزان اسیبها و خطرات وارد شده بر آن و … انتخاب می شود .
از آن جایی که این مسئله اهمیت بسیاری دارد ، انتخاب بهترین راهکار باید توسط مهندسین عمران نجام گیرد . علاوه بر انتخاب روش ، پیاده سازی آن نیز بسیار حساس و مهم است و باید توسط افراد متخصص و با دانش اجرا شود .
سخن آخر
در این مقاله که به همت متخصصین شرکت آفر فوم گرد آوری شده است به بررسی بهترین راهکار مقاوم سازی ساختمان پرداختیم . یونولیت یکی از مصالحی است که به مقاوم سازی ساختمان کمک می کند و برخلاف سایر مصالح وزن سازه را بالا نمی برد که همین مسئله موجب محبوبیت روز افزون یونولیت برای مقاوم سازی ساختمان شده است .
شرکت با تجربه و معتبر آفر فوم با توجه به اهمیت این متریال در بالا بردن مقاومت ساختمان ، یونولیت را در کیفیت بالا و مطابق با استانداردهای بین المللی تولید و با قیمت مناسب به سراسر ایران عرضه میدارد .
بخوانید: یونولیت کرومیت