بکارگیری خرده لاستیک و یونولیت در بتن با هدف سبک سازی و افزایش جذب انرژی در ساختمان انجام می گیرد.
با اینکه بتن از مقاوم ترین و کار آمد ترین مصالح عمرانی است، اما دو ایراد دارد یکی سنگین بودن و دیگری انعطاف پذیری غیر ایده آل است، که این دو مورد سبب ایجاد مشکلاتی در حین اجرای پروژه های ساختمان سازی می شود.
با توجه به این ایرادات از خرده لاستیک و یونولیت برای سبک سازی و افزایش جذب انرژی و انعطاف پذیری بتن استفاده می شود.
در این مقاله از گروه صنعتی آفر فوم با ما باشید، تا با دلایل و اهداف بکارگیری خرده لاستیک و یونولیت در بتن آشنا گردید.
دلایل بکارگیری خرده لاستیک و یونولیت در بتن
در نخستین بخش از مقاله شما را با دلایل بکارگیری خرده لاستیک و یونولیت در بتن با توجه به ویژگی های این مواد آشنا می کنیم.
یونولیت از مواد پلیمری مدرن است، که در دهه سی قرن نوزده کشف شد، با توجه به خواص متعدد و هزینه تولید ارزان این ماده، در اواسط قرن نوزدهم استفاده از آن در صنایع مختلف از جمله صنایع عمرانی رایج شد و در حجم زیادی تولید گردید.
یونولیت و لاستیک با ویژگی هایی چون تحمل ضربه و فشار بالا، وزن کم، انعطاف پذیری بالا، سبک بودن، عایق صوتی، عایق دمایی و … شناخته می شود. با توجه به این ویژگی های متعدد این دو ماده را با بتن مخلوط کرده و یک مصالح ساختمانی مدرن، مقاوم، انعطاف پذیر و کم وزن را به وجود می آورند.
مهمترین دلایل بکارگیری خرده لاستیک و یونولیت در بتن عبارتند از؛
· پاکسازی محیط زیست:
از آنجایی که لاستیک و یونولیت رها شده در طبیعت می تواند خطرات بسیاری را برای محیط زیست پدید بیاورد، با استفاده مجدد از این دو و بازیافت نمودن آنها، محیط زیست را از خطرات این مواد نفتی نجات می دهیم.
· هزینه ارزان:
ترکیب بتن و ضایعات لاستیکی و یونولیتی، هزینه بسیار ارزان دارد.
بیشتر بخوانید: خرید اینترنتی یونولیت سقفی
· عایق صوتی:
دال های بتنی به علت ویژگی هایی چون میرایی و ویسکوزیته پایین و مدول الاستیسیته بالا، چالش های زیادی را در اتوبان ها پدید می اورند، که استفاده از خرده لاستیک و یونولیت در بتن این چالش ها را رفع می کند.
· سبک سازی سازه:
از دلایل اصلی بکارگیری خرده لاستیک و بتن، سبک سازی سازه می باشد.
· جذب انرژی:
از دیگر دلایل استفاده از این دو ماده در بتن، افزایش عایق دمایی و حرارتی بتن است، که از اتلاف انرژی جلوگیری می کند.
بتن مخلوط شده با یونولیت و خرده لاستیک چه ویژگی هایی دارد؟
بکارگیری خرده لاستیک و یونولیت در بتن ، خواص متفاوتی را در بتن ایجاد می کند. بتن پس از مخلوط شدن با این دو ماده چگالی پایین تری در حدود 1800 کیلوگرم بر متر مکعب را به خود می گیرد، در حالی که بتن معمولی از چگالی بالاتری حدود 2200 متر مکعب بهره می گیرد.
با توجه به چگالی پایین، این ماده به منظور سبک سازی و جذب انرژی در ساختمان سازی به وفور استفاده می شود، این بتن در عین چگالی پایین مقاومت بسیار بالایی را ارائه می دهد.
با اختلاط این دو ماده در بتن، عایق حرارتی سازه های بتنی بهبود می یابد، که این موضوع از هدر رفت انرژی های سرمایشی و گرمایشی جلوگیری نموده و باعث صرفه جویی انرژی سازه های بتنی می شود.
عملکرد آکوستیک خوب ویژگی دیگری است، که پس از بکارگیری خرده لاستیک و یونولیت در بتن به دست می آید. این بتن ترکیبی عایق صوتی عالی را ارائه می دهد.
ویژگی دیگر این ماده، سهولت اجرا و کار پس از سخت شدن است. انعطاف پذیری بتن بسیار بالا می رود؛ از این رو از این بتن ترکیب شده با خرده لاستیک و یونولیت در ساختمان سازی بسیار استقبال می شود.
البته این ترکیب باید مطابق با استانداردهای جهانی در میزان مواد، نوع اختلاط و غیره انجام گیرد، تا تمام مزایا و ویژگی های گفته شده را ارائه دهد.
سخن پایانی
مقاله بکارگیری خرده لاستیک و یونولیت در بتن توسط تيم صنعتی آفر فوم نگاشته شده است. گروه صنعتی آفر فوم از تولید کنندگان معتبر انواع پلی استایرن در ایران می باشد.
کارشناسان این شرکت اطلاعات جامع و مفیدی در مورد انواع مصالح ساختمانی از جمله بتن اختلاطی با خرده لاستیک و بتن دارند، که این اطلاعات را در چندین مقاله در سایت منتشر کرده اند. اگر مایل به کسب اطلاعات در مورد انواع مصالح ساختمانی، پنل های سقفی، قالب جایگزین یونولیت سقفی و … هستید، به سایت آفر فوم مراجعه نمایید.