با توجه به گسترش استفاده از مصالح نوین مانند یونولیت این سوال مطرح می شود، استفاده از یونولیت بهتر است یا بلوک های سیمانی؟ برای درک بهتر این موضوع قصد داریم به مقایسه بلوک سیمانی و یونولیت بپردازیم. برای آشنایی با مزایا و معایب این مصالح با ما همراه باشید.
امروزه شاهد وجود مصالح نوینی در عرصه ساخت و ساز هستیم. یکی از مصالح پرکاربرد که بسیار مورد توجه فعالان در زمینه ساختمان سازی قرار گرفته است یونولیت می باشد. البته هنوز افرادی هستند که اعتقاد دارند استفاده از مصالح سنتی کاربردی تر از مصالح نوین است.
بلوک ساختمانی چیست؟
همانطور که قبلا اشاره کردیم برای درک بهتر مقایسه بلوک سیمانی و یونولیت قصد داریم هر کدام از این مصالح را به صورت جداگانه مورد بررسی قرار دهیم. در واقع بلوک های سیمانی به عنوان نوعی مصالح پیش ساخته شناخته می شوند که از ترکیب ماسه، آب، سیمان و …. به وجود می آیند. این بلوک ها در ابعاد و نمونه های مخلفی تولید می شوند. معمولا شما می توانید آن را به شکل سبک، سنگین و نیمه سبک در بازار مصالح مشاهده کنید.
یکی از موارد مهم در زمینه مقایسه بلوک سیمانی و یونولیت همین وزن آن ها می باشد. بلوک های سیمانی را می توانید در انواع مختلفی خریداری کنید که به صورت باوک های ستونی سقفی و تیغه ای دیواری هستند. معمولا نحوه کاربرد این مصالح در سازه ها و ساختمان های مختلف به صورت نماکار و توکار می باشد. با توجه به اینکه بلوک های ساختمانی از سایز و اندازه های استانداردی برخوردار هستند، اما می توانیم این بلوک ها را در سایزها و اندازه های مختلفی در بازار مشاهده کنیم.
بلوک یونولیت چیست ؟
در ادامه ی بحث مقایسه بلوک سیمانی و یونولیت باید بگوییم که بلوک های یونولیتی از متریالی با نام پلی استایرن ها ساخته می شوند. در حدود 5 درصد از این ماده به صورت پلاستیک فشرده می باشند و مابقی از هوا تشکیل شده است. این امر باعث شده که بلوک های یونولیت به شکل فوق العاده ای سبک وزن باشند.
در حقیقت سبک وزنی به عنوان یکی از مهمترین پارامترهای مقایسه بلوک یونولیت می باشد. امروطه مشاهده می کنیم که بونولیتها در صنعت ساختمان سازی از محبوبیت بسیار زیادی برخوردار هستند. این امر به دلیل مزایای بیشمار این نوع مصالح می باشد.
مقاله پیشنهادی: یونولیت کرومیت
مقایسه بلوک ساختمانی و بلوک یونولیتی
یکی از مهمترین موارد در مقایسه بلوک سیمانی و یونولیت اجرای آسان و نصب ساده ی آن می باشد. بلوک های یونولیتی در مقایسه با بلوک های سیمانی از حجم بیشتری برخوردار هستند و همین امر موجب می شود سرعت اجرای فرایند ساخت و ساز در سقف ها و دیوارهای ساختمان ها تسریع پیدا کند.
از دیگر ویژگی های بی نظیر یونولیت ها قابلیت عایق بودن آن ها اسشت که در برابر آلودگی های صوتی از مقاومت بالایی برخوردار می باشد. می توانید در هنگام اجرای یونولیت از آرماتور به صورت لحظه ای استفاده کنید. همین امر موجب می شود که استفاده از تیرچه های سیمانی غیرضروری باشد. این ویژگی باعث کاهش هزینه ها به میزان زیادی می شود.
در حالت کلی یونولیت ها مزایای بسیار زیادی نسبت به مصالح سنتی دارند. یکی دیگر از جنبه های مقایسه بلوک و یونولیت مربوط به وزن این مصالح می باشد. بلوک های سیمانی به دلیل مصالح به کار رفته در آن سنگین هستند و استفاده از آن بار مرده ساختمان را افزایش می دهد.
در ادامه باید بدانید بونولیت های از وزن بسیار کمی برخوردارند و استفاده از آن ها موجب مقاومت بالا در برابر زلزله می شود. یونولیت ها از قابلیت آنتی باکتریال ، عایق صوتی، گرمایی و سرمایی برخوردار هستند.
از دیگر ویژگی های یونولیت که باعث ترجیح آن به بلوکهای سیمانی می شود مقاومت بالا در برابر نفوذ حشرات موذی می باشد.
سخن پایانی
مقایسه بلوک سیمانی و یونولیت تا حدودی این مسئله را روشن می کند که چرا افراد تمایل دارند برای ساخت و ساز از این مصالح کمک بگیرند. یکی از مهمترین موارد در هنگام خرید و انتخاب یونولیت ها انتخاب محصولات استاندارد می باشد. یونولیت ها باید متناسب با نیاز شما انتخاب شوند.
نکته ی دیگر اینکه این مصالح باید بر اساس استانداردهای جهانی ساخته شده باشند. بنابراین در هنگام خرید این محصولات باید مشاوره لازم را دریافت کنید. آفر فوم به عنوان تولید کننده ی متخصص در زمینه تولید انواع یونولیت می تواند مشاوره لازم را در اختیار شما قرار دهد.