یونولیت سقفی کاربردها و مزایای زیادی دارد . از جمله مزایا و کاربردهای یونولیت ، استفاده به عنوان عایق صوتی و حرارتی است . در ساخت یونولیتها رعایت استانداردهای یونولیت سقفی ، باعث میشود که یونولیت استاندارد و با کیفیت بیشتری ، تولید شود .
یونولیت سقفی نوعی پلمیر است ، که درساخت و ساز انواع ساختمانها ، برای سبک سازی سقف و سازه استفاده میشود . با گسترش صنعت ساختمان سازی و تولید انبوه ساختمان ها و برج های مرتفع ، استفاده از یونولیت سقفی به عنوان مصالحی که در سبک سازی ساختمانها کاربرد دارد ، رواج پیدا کرده است .
یونولیت سقفی چیست ؟
یونولیت سقفی یا فوم در واقع نوعی ماده است که از پلیمرهای بنزنی فراوری و ساخته شده است . این ماده را در بازار با نام فوم سفید نیز میشناسند . پلاستوفوم ، آکاسیف ، پلی استایرن از دیگر نامهای این ماده هستند که معروفترین آنها ، همان فوم سفید یا یونولیت سقفی است .
همانگونه که قبلا ذکر شد ، یونولیت سقفی کاربردهای زیادی دارد . اگر در ساخت این ماده ، استانداردهای یونولیت سقفی رعایت شوند ، آنگاه میتوان این ماده را میتوان یکی از مقاومترین مصالح ساختمانی به شمار آورد .
کاربردهای یونولیت سقفی
یونولیت سقفی در صنعت ساختمان سازی ، کاربردها و مزایای زیادی دارد . ضمن اینکه مزیتهای این ماده با رعایت استانداردهای یونولیت سقفی ، افزایش هم مییابد . بنابراین استفاده از یونولیتهای سقفی استاندارد نه تنها از لحاظ کیفیت مقاومت سازه را بالا میبرد ، بلکه باعث مقاومت در برابر سایر آسیبهای طبیعی نیز میشود .
از جمله کاربردهای یونولیت سقفی عایق بودن در برابر حرارت است . همچنین لازم به ذکر است که این ماده ، عایق صدا ، رطوبت و حتی نفوذ حشرات موذی به درون ساختمان ، هم میباشد .
استفاده از یونولیت سقفی در ساختمانها ، باعث میشود که استفاده از بتن به مقدار قابل توجهی کاهش یابد و در نتیجه تا حد زیادی نیز در هزینههای ساختمان سازی صرفه جویی شود . به عبارتی میتوان گفت که استفاده از یونولیت سقفی از نظر اقتصادی بسیار مقرون به صرفه است .
از دیگر مزایای استفاده از یونولیت سقفی میتوان به کاهش حجم سازه اشاره کرد . یونولیتهای سقفی علیرغم اینکه وزن کمی دارند ، میتوانند بار زیادی را تحمل کنند و در نتیجه باعث پایین آمدن وزن سازه و ساختمان شوند .
از مزایای دیگر یونولیتهایی که بر اساس استانداردهای یونولیت سقفی ساخته شده اند ، میتوان مقاومت در برابر آتشسوزی و زلزله را نام برد . یونولیتهای سقفی استاندارد باعث کاهش وزن سقفها و در نتیجه مقاومت در برابر زلزله میشوند .
استانداردهای یونولیتهای سقفی
استانداردهای یونولیت سقفی یعنی دستورالعملهایی که برای تولید ، سایز ، ابعاد ، خصوصیات فیزیکی و شیمیایی یونولیتهای سقفی نوشته شده و لازم الاجرا هستند . برای اینکه یونولیتهای سقفی که روانه بازار میشوند ، دارای کیفیت لازم و مطلوب باشند ، نیاز است تا بر اساس استانداردهایی ساخته شوند .
حوزه این استانداردهای تولید یونولیتهای سقفی بسیار زیاد است و شامل کنترل کیفیت ، نحوه نگهداری و غیره است همانگونه که ذکر شد ، استانداردهای تولید و نگهداری یونولیتهای سقفی زیاد هستند . در ادامه مطلب به چند نمونه از این استانداردها میپردازیم .
اولین استاندارد ، SRM1453 یا استاندارد مواد اولیه است . علامت اختصاری این استاندارد SRM است و مانند سایر استانداردها ، توسط موسسه ملی استانداردها و تکنولوژی «NIST» نگارش و تدوین شده است .
این موسسه ، تمامی مواد اولیه که برای تولید یونولیت سقفی نیاز است ، اندازه گیریها ، فرمول معادلات ، آزمونها و سایر موارد کاربردی این حوزه را در این استاندارد گردآوری کرده است .
از آنجا که تولید یونولیتهای سقفی از اهمیت ویژهای برخوردار است ، این موسسه به طور مرتب و همواره ، در حال به روز سانی اطلاعات و منابع خود در خصوص این استاندارد است .
یکی دیگر از استانداردهای تولید یونولیت سقفی رعایت صحیح چگالی آنهاست . یونولیتهای سقفی باید دارای چگالی ۱۵ کیلوگرم بر متر مربع باشند .
یونولیتهای سقفی باید دارای قدرت خود خاموش شو باشند ، یعنی اینکه در مقابل آتش ، باید واکنش کند سوزی از خود نشان دهند . ضمن اینکه طبقه آنها باید E باشد .
از دیگر استانداردهای تولید یونولیت سقفی ، الزام به حک مشخصات بر روی یونولیت سقفی است . علامت تجاری و نام تولید کننده ، تاریخ تولید ، ابعاد و علامت استاندارد از جمله مشخصاتی هستند که باید بر روی یونولیتهای سقفی حک و یا چاپ شوند .
اهمیت استاندارد یونولیت سقفی
اهمیت استانداردهای یونولیت سقفی برای تولید این محصول درون کارخانهها بسیار حایز اهمیت است . چرا که تمامی سازندگان موظف هستند ، این استانداردها را در هنگام تولید رعایت و اجرا کنند ، تا در نهایت یونولیتهای سقفی استاندارد ، عایق حرارت و با مقاومت بالا روانه بازار شوند .
رعایت این استانداردها در ساختمان سازی خود را زمانی نشان میدهد ، که سقف سازه با استفاده از یونولیت استاندارد سبک سازی و مقاوم شود و ساختمان بتواند در مقابل بلایای طبیعی مانند زلزله و شوکها مقاومت مطلوبی از خود نشان دهد .
کلام پایانی
مجموعه آفر فوم با داشتن سابقه درخشان در زمینه تولید انواع فومهای با کیفیت و بر اساس استانداردهای یونولیت سقفی ، جزو تولید کنندههای برتر کشور شناخته شده است . اهمیت استفاده از یونولیتهای سقفی استاندارد در ساختمان ، بر کسی پوشیده نیست .
برای خرید این محصول بسیار کاربردی که دارای نشان استاندارد و قیمت بسیار مقرون به صرفه است ، به سایت مجموعه آفرفوم مراجعه کنید .
بخوانید: آکاسیف چیست ؟