ضخامت یونولیت سقفی یکی از موضوعات مهم در اجرای پروژه های عمرانی است ؛ زیرا امروزه یونولیت های سقفی یکی از مصالح پر کاربرد در پروژههای ساختمان سازی هستند که در ابعاد استاندارد برای اهداف گوناگون به کار گرفته میشوند .
در این مقاله ما به ضخامت استاندارد و رایج یونولیت هاي سقفی در ایران پرداخته ایم ، اگر به این موضوع علاقه مندید تا انتهای مقاله با ما بمانید .
آشنایی با یونولیت سقفی
پیش از اینکه به سراغ موضوع ضخامت یونولیت سقفی استاندارد برویم ، بهتر است به طور مختصر با یونولیت سقفی کاربرد و هدف استفاده از آن آشنا شوید ، تا در زمان خرید راجع به ضخامت آن بهتر تصمیم بگیرید .
سالیان سال است که یونولیتهای سقفی جایگزین مصالح سنگینی چون بلوکهای سیمانی و بتنی شدهاند ؛ دلیل آن نیز واضح است یونولیت سقفی کارآمدتر و با دوام تر از مصالحی چون آجر ، گچ ، بتن ، سیمان و … می باشد .
با استفاده از یونولیت سقفی استاندارد ، وزن سازه بسیار کم میشود . اهمیت سازه سبک این است که در زمان وقوع حوادث طبیعی مانند زلزله ، آسیب های جانی کمتری به ساکنین ساختمان وارد میکند و در صورت بروز حادثه با توجه به جابجایی آسان یونولیت سقفی ، امداد رسانی سریعتر انجام میگیرد .
یونولیت سقفی مزیتهای دیگری چون عایق صوتی ، حرارتی ، رطوبتی و … را به ساختمان ها ارائه می دهد ، در کنار تمام این مزایا قیمت ارزانتری از سایر مصالح ساختمانی دارد ، مجموع این ویژگیها سبب کاربرد وسیع آن در پروژههای مختلف شده است . ضخامت یونولیت سقفی را در ادامه مورد بحث قرار خواهیم داد.
بخوانید: تری دی پانل چیست ؟
کاربرد یونولیت سقفی
یونولیت سقفی با اهداف مختلفی در پروژه های عمرانی براي پر نمودن جاهای خالی میان تیرچههای بتنی یا فلزی به کار گرفته می شود . در سالهای اخیر یونولیت سقفی جایگزین بلوکهای سفالی شده است که متاسفانه این بلوکها مقاومت بسیار کمی در برابر حوادث طبیعی داشتند . خوشبختانه با پیشرفت فناوری و علم ، مهندسین پی به قابلیتهای یونولیت سقفی برده و آن را جایگزین بلوکهای سفالی نمودهاند .
این متریال به صورت ورقهای تولید شده و ضخامت یونولیت سقفی بر اساس دانسیته آن معین میگردد . ضخامتها ویژگی های عایقی و مقاومتی متفاوتی را به این متریال می بخشند . برای مثال اگر به یونولیت سقفی برای عایق حرارتی نیاز دارید ، باید به ضخامت آن توجه کنید که میزان قابلیت عایقی آن را نشان می دهد .
یونولیت سقفی با توجه به ابعاد استاندارد خود برای قالب بندی فونداسیون ، قالب بندی ستون ها و عایق سازی دیوار و کف و … در پروژههای مختلف ساختمانی به خصوصی در مجتمع های بزرگ به کار گرفته میشود ، ضخامت یونولیت سقفی تعیین میکند که برای کدام بخش مناسبتر است .
ضخامت استاندارد یونولیت سقفی
یونولیت های سقفی در انواع و ابعاد مختلفی ساخته میشوند که هر یک ویژگی های خاص خود را دارند . انواع استاندارد یونولیت سقفی در ابعاد زیر در بازار موجود هستند :
- یونولیت سقفی بتنی با طول 2 متر ، عرض 50 سانتی متر و ضخامت20 تا 25 سانتی متر می باشد .
- یونولیت سقفی فلزی یا کرومیت در طول 1 یا 2 متر ، عرض 65 و ضخامت20 تا 25 سانتی متر تولید میشود .
- یونولیتهای سقفی پیش تنیده با طول 2 متر ، عرض 50 سانتی متر و ضخامت 15 سانتی متر در بازار عرضه می شوند .
- ضخامت یونولیت سقفی حفره دار همانند یونولیت سقفی کرومیت و بتنی 25 سانتیمتر است و با طول 110 متر و عرض 50 سانتی متر تولید می شوند .
یونولیت های سقفی حفره دار عایق گرمایشی و صوتی بهتری را از انواع دیگر ارائه می دهند ، با اینکه قیمت این یونولیت ها در زمان خرید بیشتر از سایر همتایان خود است اما به مرور زمان باعث کاهش هزینه های مصرف برق و گاز خواهند شد که هزینه اولیه را به جیب شما باز می گردانند .موضوع مهم دیگری که در ارتباط با این متریال باید بدانید این است ، ضخامت سقف در ساختمان سازی یک مسئله ارادی است ( با توجه به قوانین ساخت و ساز ) و مهندسین به توجه به محاسبه ضخامت یونولیت سقفی ، ضخامت استاندارد و مد نظر خود را در ساختمان اجرا میکنند . در کشور ما یونولیتهایی با ضخامت25 سانتی متر بیشترین کاربرد را دارند .
سخن آخر
مقاله ضخامت یونولیت سقفی توسط متخصصین و مهندسین شرکت آفر فوم نگاشته شده است . شرکت آفر فوم از شرکتهای با سابقه در تولید انواع یونولیت استاندارد به پشتوانه دانش متخصصین خود و فناوریهای روز دنیا میباشد .
در این شرکت برش تختههای یونولیت سقفی با دستگاه CNC انجام میگیرد ، با بهره گیری از این دستگاه یونولیت سقفی در ابعاد استاندارد و دلخواه مشتری تولید میگردد و هیچ گونه خطایی در فرآیند تولید این متریال صورت نمی گیرد .
بخوانید: یونولیت کرومیت