در این مقاله شما را با مزایا و معایب استفاده از یونولیت آشنا می کنیم. یونولیت یکی از انواع پلاستیک است، که مزایای زیادی را با ما ارائه می داد؛ از این رو امروزه در صنایع مختلف ساختمان سازی و بسته بندی از این ماده به وفور استفاده می شود.
بدون اغراق یونولیت امروزه یکی از محبوب ترین متریال در دسترس بشر است، که قابلیت کنار آمدن با هر نیازی را دارد. در این مقاله با ما باشید تا بیشتر با این ماده آشنا شوید.
آشنایی با یونولیت
در نخستین بخش از مقاله یونولیت را به شما معرفی می کنيم، تا درک مزایا و معایب استفاده از یونولیت برای شما راحت تر شود. یونولیت یا پلی استایرن یک ماده پلیمریزه شده است، یعنی محصولی از صنایع شیمیایی است.
یونولیت را می توان با استفاده از روش های مختلفی به دست آورد، که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند و ما در این مقاله با جزئیات بیشتر به این موضوع خواهیم پرداخت.
به بیان ساده یونولیت ترکیبی از مولکول های مواد رایج مانند کربن و هیدروژن است، که از استایرن مایع ساخته شده است. استایرن مایع نیز ماده ای است، که از نفت و زغال سنگ به دست می آید.
استایرن پلیمریزه شده ماده ای سخت و الاستیک، بی رنگ و حتی شفاف است که بدون شکستگی خم شود و رطوبت سنجی بالایی دارد. استفاده از این ماده مزیت های بی شماری دارد که در دیگر بخش های مقاله آن را بررسی می کنیم.
خواص یونولیت
در این بخش از مقاله مزایا و معایب استفاده از یونولیت شما را با خواص این متریال پر کاربرد آشنا می کنیم. ابتدا باید گفت که، خواص فیزیکی یونولیت تا حد زیادی به نحوه تولید آن بستگی دارد، اما به طور کلی، وقتی در مورد یونولیت بدون هیچ توضیحی صحبت می کنیم، منظور ما ماده ای با پارامترهای بسیار خاص است.
چگالی یونولیت های استاندارد حدود 106 کیلوگرم بر متر مکعب می باشد. این ماده نقطه ذوب خاصی ندارد، در حال حاضر این ماده در دمای 60 درجه بالای صفر تغییر شکل می دهد و در 105 درجه مشتعل خواهدرشد و زمانی که تا 200 درجه گرم شود، ساختار شیمیایی آن تخریب می گردد.
وزن مولکولی ماده نیز به هیچ وجه خاص نیست و به شدت به روش تولید یونولیت بستگی دارد، وزن مولکولی آن اغلب از 50000 تا 300000 متغیر می باشد.
این ماده همچنین عملاً نسبت به اثرات مخرب اسیدها و قلیایی ها، نمک ها و الکل ها بی تفاوت است. از دیگر خواص پلی استایرن مقاومت بالا در برابر رد و بدل شدن صدا و دماست، که به این ویژگی عایق دمایی و صوتی می گویند.
بیشتر بخوانید: یونولیت کرومیت
مزایا و معایب یونولیت
تا به اینجای مقاله به طور کامل با یونولیت و خواص آن آشنا شدید، در این بخش شما را با مزایا و معایب استفاده از یونولیت آشنا خواهیم کرد.
· مزایای استفاده از یونولیت
در این قسمت از مقاله در مورد مهمترین مزیت های یونولیت صحبت خواهیم کرد. مهمترین مزایای آن عبارتند از؛
- هزینه ارزان و سهولت پردازش: یونولیت را با توجه به خواصی که دارد، می توان یکی از متریال اصلی تمدن مدرن به حساب آورد. بیهوده نیست که امروزه محصولات زیادی با دخالت مستقیم این ماده تولید می شود؛ زیرا هزینه فراوری این ماده ارزان است، از سوی دیگر تطبیق پذیری و انعطاف پذیری بالایی دارد.
در ادامه باید افزود که، به دلیل سبک بودن و شکل پذیر بودن این ماده را می توان به آسانی استفاده یا نصب نمود.
- بی خطر بودن: در ادامهی این مبحث از مقاله ی مزایا و معایب استفاده از یونولیت به مزیت بی خطر بودن این ماده می پردازیم. خوشبختانه یونولیت ها به میزان کمی بخارات مضر ساطع می کنند و از نظر زیست محیطی، بی ضرر تلقی می شوند.
- کاربرد گسترده: یونولیت به دلیل کیفیت، سهولت پردازش و شکل پذیری، می تواند به عنوان ماده اولیه برای تولید هر چیزی مورد استفاده قرار گیرد.
· معایب استفاده از یونولیت
در این بخش از مقاله مزایا و معایب استفاده از یونولیت شما را با ایرادهای هر چند محدود این ماده آشنا می کنیم.
ایراد اصلی این ماده این است، که هر گونه گرمای بیش از حد برای ان خطرناک است و حتما باید به این فکر کنید، که مجاز به استفاده از این ماده در هر جایی نیستید. علاوه بر این، یونولیت قابلیت شکنندگی را در برابر ضربه دارد، که در زمان استفاده از این مورد غافل نشوید.
سخن پایانی
مقاله مزایا و معایب استفاده از یونولیت توسط گروه صنعتی آفر فوم از برترین تولید کنندگان انواع یونولیت در ایران نگاشته شده است.
گروه صنعتی آفر فوم انواع یونولیت را مطابق با استانداردهای جهانی برای کاربرد های گوناگون تولید و با قیمت تولید به سرتاسر ایران عرضه می دارد. برای مشاهده محصولات این برند با سایت آفر فوم مراجعه نمایید.