چگونه یونولیت سقفی میتواند به کاهش لرزش و شوک در سازهها کمک کند ؟ این پلیمر از ذرات ریزی در حد دانههای شکر ساخته میشود که در مجاورت هم قرار میگیرند و در معرض بخار حجم آنها چندبرابر بزرگتر میشود و سپس فشرده میگردند . یونولیت یا پلی استایرن یک فوم مصنوعی است که به نام پلاستوفوم نیز شناخته میشود .
به این دلیل و به دلیل ساختار سلولی که دارد اگر در معرض فشار و ضربه قرار بگیرد ، میتواند شوک و لرزش سازه را تا حد زیادی دفع نماید .
جهت کسب اطلاع از قیمت انواع یونولیت با کارشناسان فروش آفرفوم در ارتباط باشید
یونولیت سقفی چه کاربردی در ساختمان دارد؟
یونولیت سقفی یک نوع پلیمر عایق است . این فوم در ساخت و ساز ساختمانها به عنوان عایق صوتی ، حرارتی ، برودتی وحتی جلوگیری از ورود حشرات کاربرد دارد .
استفاده از یونولیت سقفی در سقف ساختمانهای در حال ساخت ، علاوهبر اینکه بر ارزش ساختمان میافزاید ، باعث مقاومسازی وسبکسازی سقف هم میشود .
همانگونه که قبلا ذکر شد ؛ استفاده از یونولیت سقفی در کاهش ضربات و لرزش ساختمان نیز اثر مثبتی دارد .
برای پاسخ به این سوال که چگونه یونولیت سقفی میتواند به کاهش لرزش و شوک در سازهها کمک کند ؟ ابتدا ساختار یونولیت سقفی را مورد بررسی قرار میدهیم .
یونولیت سقفی از ذرات پلی استایرن ساخته میشود که این ذرات پلی استایرن به مدت ۶۰ الی ۷۰ ثانیه در معرض بخار قرار داده میشوند و از دستگاهها عبور داده میشوند پس از اتمام مرحله اول پخت به دلیل وجود گاز پنتان در این ذرات فوم منبسط میشود .
انبساط این ذرات به خاصیت ارتجاعی آن کمک کرده و ویژگی ضد ضربه و ضد شوک به آن میدهد که در صنعت ساخت و ساز بسیار حایز اهمیت است .
کاربرد یونولیت سقفی در سقف سازه
چگونه یونولیت سقفی میتواند به کاهش لرزش و شوک در سازهها کمک کند ؟ قرار دادن یونولیت سقفی در سقف ساختمان و سازه باعث سبکسازی سقف میشود .
یونولیت سقفی دارای دانسیته ، چگالی و وزن زیادی هستند و به عنوان عایق صوتی و ضد ضربه در مصالح ساخت و ساز کاربرد دارند .
یونولیت سقفی استاندارد به دلیل خاصیت ضد ضربه بودن به کاهش لرزه و شوک در ساختمانها و سازهها کمک میکند و به این دلیل در دسته مصالح ضد زلزله دستهبندی میشود .
ویژگی سبک وزنی یونولیت سقفی در سازه
از آنجاییکه یونولیتهای سقفی یا فوم سفید ، خاصیت سبک وزنی دارند در صنعت ساخت و ساز ساختمان و به ویژه در سقف مصارف زیادی دارند .
هرچند که فوم یا یونولیت سقفی دارای وزن سبکی هستند و بار وزنی بسیار ناچیزی بر روی سقف و ساختمان دارند ، اما دارای مقاومت مکانیکی بسیار بالایی هستند .
قبلا چند ویژگی در پاسخ به چگونه یونولیت سقفی میتواند به کاهش لرزش و شوک در سازهها کمک کند ؟ ذکر کردیم این ویژگی سبک بودن یونولیت سقفی نیز به کاهش لرزه و شوک در سازه کمک شایانی میکند .
یونولیتهای سقفی که امروزه در بازار مصالح بسیار متنوع بوده و جزو مصالح رایج در سقف سازی سازههاست .
با وجود سبک بودن این یونولیتهای سقفی در سازه ، اما به کار بردن آنها در ساختمان باعث مقاومت ساختمان در برابر زلزله میشود و از خرابی و آسیبهای زلزله جلوگیری به عمل میآورد .
مهندسان معماری و ساختمانسازی همواره به دنبال یافتن راهی برای کاهش لرزه و شوک در سازهها بودند و به این سوال که چگونه یونولیت سقفی میتواند به کاهش لرزش و شوک در سازهها کمک کند ؟ رسیدند و دریافتند که یونولیت سقفی میتواند به دلیل ضربهگیر بودن به کاهش لرزه سازه کمک کند .
برای اینکه پاسخ دیگری به چگونه یونولیت سقفی میتواند به کاهش لرزه و شوک در سازهها کمک کند ؟ داشته باشیم لازم است به این نکته اشاره کنیم که به دلیل پایین بودن وزن یونولیتها میزان بتنی که در سقف و سازه استفاده میشود را کم میکند و در نتیجه به کاهش لرزه در ساختمان کمک میکند .
کلام پایانی
چگونه یونولیت سقفی میتواند به کاهش لرزش و شوک در سازهها کمک کند ؟ با توجه به مزایا و ویژگیهای فوقالعادهای که بکار بردن یونولیت در ساختمان دارد باید یونولیتهای استاندارد که دارای تاییدیه مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن باشد .
برای تهیه یونولیتهای استاندارد میتوانید به سایت افرفوم مراجعه کنید .
بخوانید: ساندویچ پانل سقفی